Ellen ny i ST:s styrelse

19-åriga Ellen Karlsson från Skellefteå har valts till ny ungdomsrepresentant i Svensk Travsports styrelse.

Under den centrala ungdomskonferensen som hölls på Åby arena i anslutning till SM-helgen deltog 44 ungdomar från landets travsällskap och BAS-organisationer.

Utöver föreläsningar och diskussioner kring ungt engagemang och travsportens önskvärda läge – Pegasus – valdes traditionsenligt en ny ungdomsrepresentant till Svensk Travsports styrelse.

Efter en röstning på fredagseftermiddagen, som slutade med att två kandidater fick samma antal röster, genomfördes en omröstning på lördagen där valet föll Ellen Karlsson från Skellefteå.

Hon ersätter därmed Hanna Eriksson som avgår efter två år på platsen.

Ellen Karlsson har en gedigen bakgrund i travsporten med många olika engagemang. Hon brinner också lite extra för jämställdhet i travet, rekrytering av nya aktiva och monté.

På frågan vad Ellen gillar mest med travsporten svarar hon så här på ST:s hemsida:

– Det bästa med travsporten är hästarna. För mig har kärleken till hästarna alltid varit drivkraften. Att ha välmående hästar som trivs med livet. Det är klart att man vill att det ska gå bra också men efter två år med fruktansvärda resultat lär man sig att allt inte handlar om att vinna. Man kan vara gladare över en sämre placering än en seger så länge hästen gör sitt bästa.

Svensk Travsport skriver att Ellen tillträder som ungdomsrepresentant tillsammans med, sedan tidigare sittande Katarina Hall, inom en snar framtid.