Tigerfeet målfotovinnare

Tigerfeet Dynamite (bilden) vann på uppförstorat målfoto. Get Lucky D.E vann överlägset med sju längder.

Där har ni söndagens två hemmavinnare på Skellefteåtravet.

Tigerfeet Dynamite, som tränas av Anders Lundqvist, fick en resa i fjärde ytter och tog sedan rygg på Lennox Laday i tredjespår dryga var et från mål. När Lennox Laday kom ner utvändigt ledaren på sista långsidan fick Tigerfeet Dynamite gå först i tredjespår utan rygg genom hela slutsvängen, men till slut var det Skellefteåhästen som satte nosen först i en stenhård slutstrid. Segertiden blev 1.16,5a/2640 meter.

– Jag trodde faktiskt att vi vann med ett huvud, men det måste ha blivit hårdare än så, sade kusken Ove A Lindqvist i segerintervjun.

Get Lucky D.E galopperade från start från tillägg, men tappade inte alltför mycket utan hittade rätt snabbt en bra position i fjärde par utvändigt. Varvet från mål fick Get Lucky D.E anfallsorder i tredjespår och Christian Månssons häst hade sedan uppvisning när han krossade motståndet med sju längder. Segertiden blev 1.14,8/2160 meter efter ett slutvarv på 1.12,6.

– Jag älskar den här hästen. Han har en grym kapacitet, sade Månsson segerintervjun.

Jens Eriksson var där framme och högg i flera lopp och tog tre andrapris med Storspjuver, La Chaussette och Deviljas Hilda. Dessutom blev det en tredjeplats genom Polar Aurora.

Bodentränaren Hanna Olofsson visade upp en fin tvååring, då stoet Hattusa imponerade i sin debut. Hanna skärpte successivt tempot i ledningen och landade till slut på nya banrekordet 1.16,5/1640 meter.