Mikael Lindqvist till final

Mikael Lindqvist (bilden) tog årets sjunde seger som kusk när han vann utttagningsloppet till amatör-SM vid lördagskvällens tävlingar på Skellefteåtravet.

Lindqvist fick låna Redhot Tap Dancer från Umåkertränaren Mika Haapakangas och gjorde inget misstag som favoriter.

Redhot Tap Dancer hade innerspår bakom startbilen och blev av med ledningen  i spetskörningen. Men Mikael Lindqvist var ändå belåten med sin position i rygg på ledande Mediaslittletoxic.

– Jag hade stor respekt för Maria Bodin då jag vet att hennes häst är snabb ut. Men det kändes rätt bra att få rygg ledaren på Mediaslittletoxic då jag förstod att luckan skulle komma till slut. Om det sedan blev på utsidan eller open stretch spelade mindre roll, sade Lindqvist i segerintervjun.

Nu fick Redhot Tap Dancer fritt att gå ut i andrasspår i sista sväng och i en snabb avslutning på 1.11,6 sista 500 avgjorde Umåkerhästen med en säker längd till slut. Hemmakusken Peter Wikström var tvåa med en annan Umåkerhäst, nämligen Mycrazydream.

Finalen i amatör-SM avgörs den 13 oktober då Åby har V75-tävlingar.

Kvällens kusk på Skellefteåtravet var annars Susanne H Osterling som blev hundraprocentig, då hon hade två styrningar och vann med båda.

Treåringen One Of Us vann komfortabelt från spets medan kallblodet Ask Embla fick överta ledningen gratis 1200 kvar och sedan gick undan med två längder till slut.

Bäst av hemmahästarna denna tävlingsdag var Per Gustafssons Storstjärna som spurtade in som trea bakom Ask Embla. I samma lopp gjorde Jerker Bjurmans Rappodina en stark upphämtning efter galopp till en fjärdeplats.