Celeste fyra på Solänget

Femåringsstoet Celeste Brodda sprang in mest pengar av Skelleftehästarna vid lördagens tävlingar i Svenska Travligan på Solänget.

Celeste Brodda slutade fyra i ett stolopp på 1.15,5/2160 meter och tjänade 13 500 kronor.

Efter en resa i fjärde par utvändigt tvingades Celeste Brodda ut i vida spår i sista sväng och Christian Månssons häst fullföljde klart godkänt till fjärdeplatsen.

Inom V75 tog Gabriella Laestanders Staro Mary Lou ett sjundepris i klass-försöket på behörigt avstånd från täten. Staro Mary Lou satt bra till i andra ytter då hon galopperade 1350 kvar och tappade sedan kontakten med övriga fältet.

Jan Gustavssons Forspärla var på väg mot en skrällseger i Säterbests Minne, men med mindre än 100 meter kvar till mål rullade hon över i galopp då hon hade bästa farten längst ute i banan. Nu blev hon istället diskvalificerad som trea i mål.