Årets bästa av Storspjuver

Jens Erikssoin var tvåa med Storspjuver och trea med Zorro Swing vid torsdagskvällens tävlingar på Solänget.

Storspjuver gjorde årets bästa lopp när han spurtade in som tvåa på 1.27,7/2680 meter, bara slagen med huvud av vinnaren Nygårds Hillevi.

Från dubbla tillägg i ett långlopp hamnade Storspjuver som sjätte häst på innerspår i ett pärlband under det första varvet. Det blev sedan tredje ytter efter ungefär halva loppet när man började fylla på i andraspår. Jens Eriksson kunde sedan sitta kvar i andraspår fram till upploppsrakan då han vred ut Storspjuver till attack.

Storspjuver avslutade 1.26,3 sista varvet och gick bra över upploppet, men fick nu nöja sig med en ny andraplats på samma tid som vinnaren.

I ett V64-lopp var Zorro Swing trea på 1.13,4a/2140 meter bakom Voulez Vous och Chocolate Gold. Initialt hamnade Zorro Swing utvändigt om ledaren, men det blev sedan andra ytter när Wasa Warrior kördes fram och avlöste.

Jens satt sedan kvar när det kom attacker bakifrån och var fastlåst när ledande Voulez Vous ryckte loss och avgjorde loppet i sista sväng. Det var först den allra sista bikten som Zorro Swing fick fritt mellan hästar och han störtdök då fram till en tredjeplats.