55 000 in för Lexington

Lexington Tooma, tränad av Carl-Evert Johansson, tjänade 55 000 kronor när han tog en andraplats vid fredagskvällens Breeders Crown-försök på Umåker.

Skelleftehästen stred tappert i ledningen och var bara slagen med huvud av den stora hemmafavoriten Even’s Cool Boy.

Från spår åtta bakom startvingen öppnade Lexington Tooma blixtsnabbt och avgjorde spetsstriden direkt. Det blev ändå väldigt ryckigt kört första 500 då Ove A Lindqvist fick svara två konkurrenter som kom fram på utsidan och tryckte på i syfte att komma ner i rygg.

Efter 1.11,4 första 500 fick Lexington Tooma dämpa till 1.14,8 första varvet. Storfavoriten Even’s Cool Boy fick samtidigt ett bra rygglopp i fjärde ytter och blev sedan framdragen i tredjespår tills mitten av slutsvängen då Robert Dunder vred på själv i fjärdespår.

Upploppet blev sedan en härlig duell mellan Lexington Tooma och Even’s Cool Boy där den sistnämnde avgjorde den allra sista biten in mot mål.

Lexington Tooma avslutade 1.11,9 ststa 500 och höll starkt i ledningen med tanke på att han fick lägga flera speeder i inledningen av loppet.

Segertiden för Even’s Cool Boy blev 1.13,9a/2140 meter medan Lexington Tooma landade på 1.14,0.

I det inledande loppet gjorde A.W’s Kicklight, tränad av Mats Viklund,  en klart positiv insats som tvåa i sin femte start. A.W’s Kicklight blev kvar utvändigt ledaren i en öppning på 1.14,0 första 500 och ut på sista bortre långsidan blev han sedan rundad av Fugazi Mary. Erica Guldhag fick dock hästen att tända om och fyraåringen fullföljde förbättrat som tvåa på nya rekordet 1.18,6a/2140 meter, slagen med 3,5 längder av Fugazi Mary.