Uppvisning av Järvsögrej

Järvsögrej hade uppvisning när han vann med närmare på 30 meter på nya rekordet 1.25,7a/2140 meter vid söndagens tävlingar på Skellefteåtravet.

Hemmasegrar blev det också genom Kingofthehill F, Elmer B, Pinewood Man och Brassebrun.

Järvsögrej, som tränas av Tage Hollmström, satt perfekt till i andra ytter men blev utan rygg när en konkurrent galopperade dryga varvet från mål.

Kusken Per Gustafsson satte då full fart då han körde till ledningen 850 kvar och genast öppnade upp en stor lucka ner till resten av fältet. Via ett slutvarv på 1.25,3 var Järvsögrej helt överlägsen till slut.

– Det var hästen själv som tog i och ville framåt när han blev utan rygg. Jag har kört Järvsögrej många gånger tidigare, men aldrig känt honom så här fin, sade Per Gustafsson i segerintervjun.

Gabriella Laestander tog en stalldubbel genom Kingofthehill F och Pinewood Man. Därmed är Laestander uppe i sju tränarsegrar i år.

Kingofthehill F tog nu årets andra seger i monté tillsammans med Erica Guldhag. Ekipaget blev utan rygg när Bestitvå och Jessica Nilsson övertog ledningen efter ett varv. Guldhag satte då full fart i andraspår och forcerade till spets varvet. Sedan höll Kingofthehill F undan med 1,5 längder före Bestitvå. Segertiden blev 1.16,2/2140 meter.

Pinewood Man ryckte direkt åt sig ledningen på startvolten och fick sedan bestämma i behagligt tempo under det första varvet. Kusken Jens Nilsson drog sedan på 1.12,9 sista varvet och då lyckades tilläggshästarna aldrig komma in i matchen. Segertiden för Pinewood Man blev 1.15,0/2140 meter.

Jens Nilsson vann också med kallblodet Elmer M, som i ett lopp med mycket galopper avgjorde säkert över upploppet på 1.34,6/2160 meter. Elmer M tränas av Martin K Eriksson och för honom var det första tränarsegern sedan 2014 då han hade Dialog In.

Brassebrun och Roger L Berglund tog andra raka segern tillsammans efter en resa i tredje par utvändigt. Brassebrun avgjorde enkelt med fem längder över upploppet och satte nytt voltrekord med 1.30,3/1660 meter.