Melanderstable

Emilia Eriksson 18 år- B-tränare, hästskötare och travskoleledare har tagit chansen och provat travsporten i ett annat land. Vi passar så klart på att höra med Emilia hur hon har det.

Vars är du någonstans och varför valde du att fara just dit?
– Jag är på Marcus Melanders gård Melanderstable, ville prova och se något nytt också följer jag dem på Instagram och har hört massa bra saker så då blev det här. Ville även prova på att vara i ett storstall och har inte ångrat mig.
Är extrem stor skillnad på det mesta från hemma och tror det är nyttigt att se de från ett annat perspektiv, om inte annat som input i ens vanliga rutiner.

Vad har du fått göra hittills?
– Jag extra jobbar i en av dem tre stallet på gården. Många far på tävling under sommaren så jag gör lite av de mesta som en hästskötare gör, skura hinkar, mockar, leder in och ur hagen och kör motion.

Vad är planerna framöver och dem närmaste åren med hästintresset ditt?
– Vill fortsätta utvecklas och kanske prova på något nytt i annat stall eller på annat håll. Men just nu känns det mest aktuellt att satsa på mitt kallblod Oda som tränare och kanske eventuellt kusk i framtiden.
Trivs jättebra här och alla är jättetrevliga men hemma är nog alltid bäst.

Emilia kommer hem om ca två veckor och då väntar två travskolekurser på henne som ledare igen samt så klart hennes Oda som står i hagen ute i Myckle.
Ha så kul tiden du har kvar Emilia i melanderstable, vi ses när du kommer hem!

På bilden ser vi 3 åriga hästen Greenshoe som är en av deras bästa, om inte annat så snabbaste. Har haft 12 raka segrar för ett tag sen och vann lopp senast i lördags.