Lexington spetsvann

Lexington Tooma tog sin tredje seger för året när han enkelt spetsvann som storfavorit i Boden på torsdagskvällen.

Revansch blev det Järnsaxa som efter målfotoförlusten på hemmaplan tog en komfortabel seger från ledningen den här gången.

Carl-Evert Johanssons Lexington Tooma har matchats i hårda sällskap ett längre tag. Nu hade han en lite enklare uppgift denna kväll och efter att ha pressat sig till till ledningen in i första sväng  fick han bestämma i rätt behagligt tempo där framme.

Ove A Lindqvist körde 1.16,2 första varvet. Sedan avslutade Lexington Tooma med 1.12,4 sista varvet.och gick undan med två längder till slut. Segertiden skrevs till 1.14,2a/2140 meter och förstapriset var 25 000 kronor.

Per Gustafssons Järnsaxa kördes till ledningen i första sväng i ett sexhästarsfält och hade sedan bra kontroll på tillställningen. Efter 1.32,6 första varvet avslutade hon med 1.31,5 sista rundan till en klar seger med 2,5 längder. Segertiden blev 1.31,9/2140 meter och segerchecken var på 25 000 kronor.

Järnsaxa vann i debuten ifjol som treåring och tog nu karriärens andra seger. Jens Erikssons Polar Aurora var trea från rygg ledaren i samma lopp.

Martin Westerlunds treåring LIvet De Lux var nära karriärens första seger, men blev nu slagen med huvud från ledningen efter en hård slutstrid. Livet De Lux pressade sig till ledningen in i första sväng och kom till första varvet på 1.18,8 i karriärens fjärde start.

Från rygg ledaren fick Kaynote Windcape lucka in på upploppet och trots att Livet De Lux avslutade med 1.13,2 sista 400 fick hon nöja sig med en andraplats.

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT