Lexington imponerar

Lexington Tooma (Carl-Evert Johansson), Forspärla (Jan Gustavsson) och Brisse (Mikael Lindqvist) såg till att Skellefteåtravet tog en triss i segrar vid torsdagens lunchtävlingar i Boden.

Lexington Tooma fortsätter verkligen att imponera. Nu fick han en tuff resa i dödens, men klev ändå ifrån till en lått seger med fem längder till slut med Ove A Lindqvist i sulkyn.

Carl-Evert Johanssons fyraåring var storfavorit i det inledande V4-loppet, men han fick ändå vandra utvändigt ledaren då Krister Söderholm valde att köra i spets med Kentucky.

– Jag hade mina farhågor att det skulle bli utvändigt ledaren idag, då jag vet att Kentucky är väldigt startsnabb, sade Ove A Lindqvist i segerintervjun.

Lexington Tooma tävlade med ett norskt huvudlag för första gången och Ove A Lindqvist var väldigt nöjd med den effekten.

– Han har blivit för vass med helstängt huvudlag och det blev jättebra med norskt huvudlag. Han var slagen hela loppet, men stack bara undan när jag drog norsken, säger Ove A.

Segertiden för Lexington Tooma blev fina 1.13,6a/2140 meter.

Forspärla var storfavorit i ett femhästarsfält och infriade favoritskapet utan större problem. Från 40 meters tillägg var hon tidigt framme utvändigt ledaren och dryga varvet från mål kunde hon överta täten. Sedan vann hon ohotad med 1,5 längder på 1.26,8/2 180 meter, även om det inte gick lika snabbt till slut.

– Roligt när man får låna så här fina hästar. Hon var bra på bettet hela vägen, även om hon blev lite loj till slut i sin ensamhet, sade Jens Eriksson i segerintervjun.

För Jens Eriksson var det för övrigt årets tionde seger som kusk.

Fyraårige Brisse tog årets tredje seger efter tidig ledning. Mikael Lindqvist skärpte farten efterhand och efter ett slutvarv på 1.30,2 vann Brisse säkert med en längd på nya rekordet 1.31,0/2140 meter.

Christian Månssons duo Jelmer Boshove och Judge Peter tog var sin andraplats från ledningen.