Jätteskräll av Jessica

Brassebrun/Roger L Berglund, Blixten E.S/Martin M Nilsson och Queen Rick/Jessica Nilsson var en trio hemmekipage som alla vann vid fredagskvällens breddloppstävlingar på Skellefteåtravet.

För Jessica Nilsson var det årets första seger då hon hoppade in och vikarierade bakom Queen Rick, som trots en tuff öppning till ledningen höll undan som en frisk 51-oddsare.

Nioårige Brassebrun har länge varit segerlös, men fick nu äntligen vinna i sin 32:a start i karriären. Segern kom inte helt oväntat då Brassebrun sänkte sitt rekord till 1.29,3a/1640 meter i ett lite tuffare lopp på Umåker tidigare i veckan.

Nu vann han på 1.31,9a/2140 meter efter en ha gått en stenhård slutduell mot ledande Järnsaxa över upploppsrakan. Brassebrun satt fint placerad i andra ytter, men blev utan rygg 900 kvar då Varg Stjern galopperade framför. Efter en avslutning på 1.31,2 sista 400 lyckades han ändå avgöra med knapp marginal i de allra sista stegen in mot mål.

Roger L Berglund var också tvåa med Jet Crosser (tränad av Louise Eriksson), som från innerspår hamnade långt ner invändigt i ett utdraget fält. Ungefär varvet från mål gick Roger R Berglund ut och tog tredje ytter med  Jet Crosser, som via 1.15,5 sista 400 avslutade positivt som tvåa på nya rekordet 1.17,7a/2140 meter. Fram till vinnaren Wretched fattades det 1,5 längder.

Martin M Nilsson M Nilsson hittade rygg ledaren med sitt kallblod Blixten E.S och via open stretch lyckades Byskehästen sätta huvudet först efter en tät slutstrid där Jakob Faksen gav sig motvilligt i täten. Segertiden för Blixten E.S blev 1.28,0a/2140 meter och det här var hans andra seger för året och den nionde totalt i karriären.

Jami Mikkonen var på semester utomlands och då fick Jessica Nilsson hoppa in som kusk bakom sexåriga stoet Queen Rick, som pep till ledningen efter en vass start som kostade 1.12,5 första 500. Från den positionen var det sedan ingen som kunde hota utan i målskjutsen gick Queen Rick undan till en relativt enkel seger med 2,5 längder på 1.17,0a/2140 meter.

– Jag satt och väntade på att någon skulle komma och ta över från ledningen, men det kom aldrig någon som vi kunde släppa till, sade Jessica Nilsson i segerintervjun.

Jessica var nära att vinna redan i montéloppet med Bestitvå, men precis som senast blev det en snöplig målfotoförlust för Christian Månssons träningshäst. Den här gången var det Valley Streamline/Maria Bodin som lyckades ta sig förbi och avgöra med ett huvud den sista biten.