Holter Oda trea i storlopp

Skellefteåtravets proffstränare Jerker Bjurman tog på söndagen en ny framskjuten placering i ett stort årgångslopp.

Treåriga Holter Oda slutade trea i Kriteriestoet på Dannero bakom vinnaren Guli Anna/Stefan Johansson på söndagen. Holter Oda tjänade därmed 87 500 kronor efter att ha gjort sitt bästa lopp hittills i karriären.

Från ett sjundespår bakom startvingen styrde Ove A Lindqvist ner i fjärde par invändigt med Holter Oda. I en rörig situation cirka 900 kvar, där favoriten Nordlli Alma galopperade i dödens och sedan tog med sig Alfa Lina, blev det flera positionsbyten och helt plötsligt satt Holter Oda i rygg på ledaren.

På sista bortre långsidan blev det sedan tredje par invändigt när Guli Anna tog över täten. Ove A Lindqvist som körde ett optimalt lopp kom ut ett spår mitt i första sväng och försökte ta upp jakten på Guli Anna och Brenne Berna som låg framför.

Täthästarna gick dock undan och Guli Anna höll undan till en säker seger med 1,5 längder före Brenne Berna. Holter Oda kördes bara på säkerhet sista biten och Ove A Lindqvist fokuserade på att fixa tredjeplatsen. Jerker Bjurmans treåriga sto landade på 1.27,7a/2140 meter och svarade för en rejäl rekordsänkning, då hon aldrig varit under 1.31 tidigare.

En tredjeplats i ett V75-lopp blev det också för Get Lucky D.E, tränad av Christian Månsson. Från bakspår på tillägg hittade Månsson sjätte ytter som sedan blev femte ytter efter en bit. Dryga varvet från mål började man stöta i tredjespår och ut på sista varvet gick Get Lucky D.E med som trea i tredjespår.

Mitt i sista sväng vred Månsson ut till anfall i fjärdespår, men även fast Get Lucky D.E avslutade bra kunde han inte hota vinnaren Lyckans Star som satt framför honom hela loppet. Däremot var det inte långt borta att Get Lucky D.E fångat in länge ledande Holens Aquavit.

Get Lucky D.E landade på 1.15,0/2160 meter efter att ha avslutat sista varvet på 1.13,8. Tredjeplatsen var värd 25 000 kronor.