Forspärla tjänade 50 000

Jan Gustavssons nyttiga kallblodssto Forspärla slog till med en andraplats när Norrländska Elitstoet avgjordes på Umåker på fredagskvällen.

Efter en invändig löpning avslutade Forspärla sylvasst över målrakan och tog hem andrapriset på 50 000 kronor.

Forspärla fick en resa i tredje par invändigt i detta storlopp. Kusken Rikard N Skoglund, som körde Forspärla för första gången i hennes 70:e start, kom ut ett spår 500 kvar men tappade samtidigt kontakten med Tangens Lilja som tog över ledningen i samma läge och ryckte åt sig en klar ledning runt slutsvängen.

Forspärla kom sedan igenom rätt bra mellan hästar i sista kurvan och vreds ut till egen attack längst ut i banan på upploppet. Jan Gustavssons häst avslutade sylvasst och klockades till 1.22,8 sista 400, men fram till Tangens Lilja blev det alldeles för långt fram.

Forspärla slutade nu tvåa på 1.25,9/2160 meter, tre längder bakom vinnaren.

Därmed blev också Forspärla den nionde Skelleftehästen, som passerade 100 000 kronor i insprungna pengar den här säsongen.

Skellefteåtravet tog ytterligare tre andraplatser på Umåker denna fredagskväll.

Leif Erikssons Eldemoa var tvåa i sin debut på 1.35,7/1640 meter från ledningen.

Johnny Boströms Monbrini fick en drömresa i fjärde par invändigt och sedan fritt in på upploppet. Slutspurten räckte till en andraplatrs på 1.17,4a/2140 meter bakom favoriten Zodiac Kronos som spetsvann med 2,5 längder.

Christian Månsson gav Jelmer Boshoeve en drömresa i ett treåringslopp. Jelmer Boshoeve fick tredje ytter efter en bit samtidigt som favoriten Jimmy Arthur fick en dryg inledning med tredjespår. På sista långsidan rundade Månsson fram till andra ytter och in i slutsvängen såg  Jelmer Boshoeve verkligen morsk ut i rygg.

300 kvar satte Månsson in attacken i tredjespår, men samtidigt ryckte ledande Empty The Thanks. Över upploppet sprang  Jelmer Boshoeve och vinglade lite, vilket gjorde att han fick korrigeras till slut och trots en avslutning på 1.13,5 sista 400 kom han aldrig farligt nära. Nu blev det en andraplats värd 25 000 kronor på 1.16,3a/2140 meter.