Erica fyra i Dam-SM

Erica Guldhag tog en fjärdeplats med Big Believer när finalen i Dam-SM avgjordes i Gävle på fredagskvällen.

Big Believer var minst spelad i hela startfältet, men Erica körde ett perfekt lopp och Skelleftehästen rekordsänkte till 1.13,2a/2140 meter när han spurtade in som fyra.

Från bakspår fick Big Believer, som tränas av Carl-Evert Johansson, en spårsnål resa i femte par invändigt i finalloppet i Dam-SM. I täten blev det bra tryck på tillställningen då Susanne H Osterling drog på 1.12,5 första varvet bakom favoriten Caligula.

Trots det hårda tempot hade Erica Guldhag en del kvar att köra med till slut. In på upploppet lyfte hon ut åttaåringen som via 1.11,9 sista 500 avslutade riktigt bra till en fjärdeplats en bit ut i banan.

Caligula och Susanne H Osterling vann ohotade med två längder på 1.12,8 före Bodenekipaget B.W.L Ruthless/Hanna Olofsson. Fram till tredjeplatsen fattades det ungefär en längd för Big Believer.

Fjärdeplatsen var värd 13 500 kronor.

Erica Guldhag brukar fira störst framgångar i monté, men hon vann sitt första sulkylopp med just Big Believer tidigare i år och hade nu för första gången kvalat in till en final i Dam-SM.