Bert Pettersson i topp

Bert Pettersson leder till dags dato Skellefteåtravets publiktävling där man skulle svara på 15 lokala travfrågor.

Bara en fråga är helt avgjord så här långt – så tävlingen är i allra högsta grad levande.

Fast i nuläget är Bert Pettersson virtuell ledare med 12 rätt. Bakom skuggar Oliver Renström och Bo-Anders Fällman med 11 rätt.

Totalt var det 59 personer som tog chansen att vara med i Skellefteåtravets quiz där förstapriset är en resecheck på 5 000 kronor.

Av de 15 ordinarie frågorna är det bara en där svaret är helt fastställt. Det är segerantalet för Erica Guldhag, som redan vunnit sex lopp som kusk/ryttare i år. Den frågan klarade 25 av de 59 som lämnat in.

Sedan finns det två frågor där två av svarsalternativen går att räkna bort. Det är hur mycket pengar Zorro Swing springer in och den om högsta V4-utdelningen (i båda fallen kommer det att bli något av de två högsta alternativen).

Utslagsfrågan – som var segertiden i Midsommarkransen – är också avgjord och där var det tre som prickade in exakt rätt svar som var 1.16,2. Dessa tre är Bo-Anders Dahl, Lena Dahlbäck och Per Lindberg.

Utslagsfrågan används bara för att särskilja dem som hamnar på lika antal rätt bland de ordinarie frågorna. Här är aktuell ställning med de svarsalternativ som gäller för dagen:

1) Bert Pettersson 12 rätt.

2) Oliver Renström 11.

3) Bo-Anders Fällman 11.

4) Vilgot Pettersson 10.

5) Ola Granberg 10.