1.13,1 av Celeste

Skellefteåtravets hästar tog flera framskjutna placeringar vid tisdagens lunchtävlingar på Solänget.

Kvartetten Skafferbest, Celeste Brodda (bilden), Hazel Web och Pinewood Man blev alla tvåa. Flera Skelleftehästar sänkte också sina rekord rejält.

I ett kallblodslopp rekordsänkte Skafferbest, tränad av Karl-Enar Widman, till 1.27,2/1640 meter då han tog en andraplats bakom storfavoriten Jo Sefin. Skafferbest ryckte åt sig ledningen från startvolten och släppte sedan till tilläggsstartande Jo Sefin. I sista sväng hade Skafferbest problem att följa i det hårt uppskruvade tempot, men han höll sin fart hela vägen och kontrade till sig en andraplats över upploppet tre längder bakom vinnaren.

Christian Månssons Celeste Brodda rekordsänkte till 1.13,1/1640 meter då hon var tvåa från rygg ledaren bakom favoriten Sign Your Name. Celeste Brodda fick chansen i god tid då Micael Melander bakom  Sign Your Name eldade på i täten runt sista sväng, men trots att Celeste Brodda avslutade med 1.11,7 sista 400 gick det inte att ta något då ledaren höll samma fart.

Kingofthehill F, tränad av Gabriella Laestander var trea i samma lopp på nya rekordet 1.13,2 efter en resa i tredje invändigt. Kingofthehill F kom ut ett spår redan 400 kvar, men kunde inte ta något i den snabba avslutningen.

Hazel Web, tränad av Johnny Sandman, följde upp sin seger i Boden senast med en andraplats på nya rekordet 1.16,2/1640 meter. Hazel Web serverades en bra resa i andra ytter och fick lucka rakt fram när hästen utvändigt ledaren galopperade 500 kvar. Han avslutade med 1.14,9 sista 400 och var 1,5 längder bakom spetsvinnaren Mythical Sunset.

Plus också till Jennifer Lundströms Breaking Bad som rekordsänkte till 1.15,4/1660 meter. Breaking Bad fick en tuffare resa då han anföll först i tredjespår 750 kvar och sedan var tvungen att gå ut i fjärdespår för att runda en galopperande konkurrent 500 kvar. Även om Breaking bad mattades något till slut fullföljde han starkt som trea.

I det avslutade P21-loppet var Pinewood Man, tränad av Gabriella Laestander, tvåa från dödens på 1.16,0/2160 meter.

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT