Tvåa på nytt rekord

Kallbloden Guldhagens Kevin och Pilbo Titan tog var sin andraplats vid Umåkers lunchtrav på tisdagen, vilket blev Skellefteåtravets bästa facit under tävlingsdagen.

Guldhagens Kevin, tränad av Christian Månsson (bilden), rekordsänkte till 1.28,7a/1640 meter och höll starkt då han travade utvändigt ledaren hela vägen.

Förra säsongen tillhörde Guldhagens Kevin Skellefteåtravets bästa treåringar, men i början av den här säsongen har det inte stämt så bra det blivit galopp i de fem första staterna. I förra starten på hemmaplan rekordsänkte han i alla fall till 1.28,8a/2140 meter då han var fyra i ett tufft lopp och det var ett klart fall framåt.

Från spår åtta bakom startvingen var han denna gång tidigt framme utvändigt ledande Källsjöviking och fick sedan göra grovjobbet hela vägen. Källsjöviking höll undan till säker seger med 1,5 längder, men Guldhagens Kevin klarade andraplatsen och visade att han är klart på gång.

Lena Dahlbäcks Pilbo Titan blev också tvåa och detta efter en vass avslutning över upploppet. Kusken Malin Vikliund släppte ledningen i utgången av första sväng och sedan blev det strul i slutsvängen då hästen framför galopperade. Via 1,30,2 sista 300 var Pilbo Titan klart snabbast över målrakan och efter lite slalomkörning hann man fram till andraplatsen, slagen med en halv längd av vinnaren Fast S.T. Både ettan och tvåan i mål landade på 1.32,9a/2140 meter.

Både Guldhagens Kevin och Pilbo Titan tjänade 15 000 kronor på sina andraplatser.

I ett annat kallblodslopp var Oddsy (tränad av Ove Eriksson) trea från rygg ledaren på nya rekordet 1.29,2a/2140 meter.