Stjärnpinglan äntligen först

Femåriga stoet Stjärnpinglan tog karriärens första seger vid måndagens breddtävlingar på Skellefteåtravet.

Tillsammans med Alicia Ignberg satte hon nosen först i en tuff upploppsduell mot Slotts Pila/Jessica Lindgren. Båda hemmahästarna landade på nya rekordet 1.29,5/2160 meter.

Slotts Pila var senast sexa i ett uttagningslopp till Derbystoet, vilket inte räckte till en finalplats. Den här gången galopperade Slotts Pila direkt från start, men gjorde sedan en urstark upphämtning då hon klokades till 1.26,6/1900 meter.

Jessica Lindgren körde fram och övertog ledningen mitt i sista sväng, men där bakom hade Stjärnpinglan fått ett fin resa av Alicia Ignberg och det blev sedan en hård duell mellan de två hemmahästarna. I sin 33:e start lyckades Stjärnpinglan avgöra med nos sedan Alicia Ignberg suttit stilla över upploppet och låtit hästen springa själv. väl medveten om att Stjärnpinglan tidigare under karriären galopperat i ett par slutstrider.

För Alicia var det karriärens andra seger som kusk. Den första tog hon i juli 2016 i Hoting bakom Hypra, så det här var första segern hemma på Skellefteåtravet.

Hennes pappa Mikael Lindqvist, som tränar Stjärnpinglan, tog också en kuskseger denna afton då vann vann snabbloppet tillsammans med Odin Töll från ledningen. Efter att ha fått bestämma på 1.17,5 första varvet blev det ett betydligt snabbare slutvarv och Odin Töll höll undan med ett huvud före Onboard Broline/Per Gustafsson. Segertiden skrevs till 1.14,9a/2140 meter.

Hemmahästarna tog ytterligare några framskjutna placeringar som ska lyftas fram.

I montéloppet var Christian Månssons Bestitvå tvåa från ledningen tillsammans med Jessica Nilsson. Bestitvå var bara slagen med nos av utvändige Cemonroc De Coeur och borrade verkligen ner sig till slut, då han försökte kontra till seger.

Jens Erikssons Alpha Estate fick en otacksam resa i dödens i ett långlopp, men fullföljde ändå positivt som tvåa bakom storfavoriten Alice Ruda som släpptes till ledningen 1800 kvar.

Järvsögrej, tränad av Tage Hollström, hängde med helt okej bakom Guli Castor och blev tvåa i ett långlopp tillsammans med Per Gustafsson.