Rappodina sexa i finalen

Jerker Bjurmans Rappodina tog en sjätteplats i finalen i Derbystoet i Östersund på onsdagskvällen.

En bra bit efter täthästarna landade Rappodina på nya rekordet 1.27,7a/2140 meter och tjänade 22 500 kronor.

Som en av försöksvinnarna fick Jerker Bjurman välja spår först i finalen och tog ett andraspår bakom startbilen.

Rappodina kunde dock inte utnyttja det fina läget. Kusken Ulf Ohlsson tvingades ta henne väldigt försiktigt från start och redan efter 100 meter var hon sist i fältet. Ut på slutrundan hamnade Rappodina ändå hyggligt till i fjärde par utvändigt och ut på sista långsidan sökte Ohlsson ryggar i tredjespår.

Nu tappade Rappodina ett par värdefulla längder när farten skärptes på baksidan och sedan fick hon aldrig kontakt med tätgruppen igen. Hon avslutade i alla fall 1.25,8 sista 400 och nådde därmed den sista prisplaceringen i detta årgångslopp.

Norske Glade Tider med Jomar Blekkan vann Derbystoet på 1.26,2.