Jätteskräll av Rappodina

Jerker Bjurmans fyraåringssto Rappodina levererade en jätteskräll när det kördes uttagningar till Derbystoet i Östersund på söndagen.

Rappodina vann det första uttagningsloppet av tre till oddset 39,57 och är därmed klar för finalen där man tävlar om ett förstapris på 450 000 kronor.

Segerchecken i uttagningsloppet var 50 000 kronor och det här var första segern i karriären i 21:a starten.

– Jag har kört henne själv på sistone och har känt att jag haft lite grann kvar i tömmarna. Sedan tänkte jag att Ulf Ohlsson som körde nu kan säkert trycka ut två sekunder till, sade Jerker Bjurman i segerintervjun.

Rappodina vann på 1.30,9a/2140 meter i ett lopp som innehöll mycket dramatik. Ulf Ohlsson tog det lugnt från start och hamnade en bit ner i fältet, men satt ändå ganska bra till i tredje ytter varvet från mål.

Mitt på sista långsidan fick Rappodina anfallsorder och fick sedan göra grovjobbet i tredjespår utan rygg. Storfavoriten Voje Moren, som tidigt forcerades till ledning från bakspår, gav sig överraskande enkelt i utgången av sista sväng.

Istället kopplade Vårbusan greppet en bit in på målrakan efter ett smyglopp, men 50 meter från mål blev det en snöplig galopp för Bergsåkerhästen. Därmed kunde Rappodina kliva in i handlingen och avgöra med knapp marginal före Kalltekla sista biten.

– Målsättningen på förhand var att ta en finalplats bland de fyra främsta. Rappodina är inte att lita på så därför körde jag mycket på säkerhet, men hon kändes stark när jag styrde på och in på upploppet så förstod jag att hon skulle vara bland de tre främsta bara hon höll sig på benen. Nu hade vi lite tur som kunde vinna då en konkurrent galopperade med grepp med kort bit kvar till mål, sade segerkusken Ulf Ohlsson i segerintervjun.