Hemmaseger av Jens

Polar Northug och Jens Eriksson tog en populär hemmaseger när det var V64-tävlingar på Skellefteåtravet på måndagskvällen.

I den första avdelningen spurtade Polar Northug ner Jan-Olov Perssons storfavorit B.W Sture och tog hem segerchecken på 30 000 kronor. Segertiden skrevs till 1.25,0a/2140 meter.

Polar Northug kördes till ledningen efter 200 meter, men det blev en utdragen spetskörning och i utgången av första sväng valde Jens Eriksson att att släppa till B.W Sture.

– Vi satt där bakom och myste sedan. Redan när vi svängde in på upploppet förstod jag att Polar Northug skulle vinna enkelt och det gjorde han också. Hästen har haft bra form länge, men på slutet har han också blivit modigare och kaxigare, säger Jens Eriksson.

Deviljas Hilda, tränad av Teresa Cardin, rekordsänkte till 1.33,0/1660 meter och var nära att hålla undan från ledningen. Nu blev stoet slagen med huvud till slut och fick nöja sig med en andraplats och 12 500 kronor i prispengar. Vann gjorde Umåkerhästen Ostnäs Prinsen som inlett karriären med två raka segrar.

En andraplats blev det också för Big Believer och Erica Guldhag, vilket gav en finalbiljett i Dam-SM där finalen avgörs i Gävle i början av augusti. Big Believer satt i tredje ytter och anföll i tredjespår 650 kvar. Favoritekipaget B.W.L Ruthless och Hanna Olofsson spårade hela vägen och vann enkelt efter att ha fått bestämma i ledningen, men Big Believer fullföljde starkt där bakom och fixade den andra finalbiljeten med god marginal efter att ha landat på 1.15,4a/2140 meter.

Nyttiga Jazza Håleryd fick en otacksam resa utvändigt ledaren i ett sprinterlopp, men fullföljde ändå helt okej som trea på 1.13,4a/1640 meter. Orkide C.D serverades en drömresa i rygg på ledande Deweykidumnhowe och avgjorde enkelt med två längder via open stretch.

Kvällens kusk blev Mika Forss som tog en trippelseger genom You Only Live Once, Dante Godiva och Zaplac.

Hanna Olofsson hade också en bra kväll som lånekusk. Förutom uttagningen till Dam-SM slog hon också till med en skrällseger i ett försök till Dubbelcupen där Gullpål tog sin första seger sedan maj 2016.

Vi fick också se ett nytt svenskt rekord för treåriga kallblodsston denna tävlingsdag, då Stefan Johanssons Guli Anna kutade 1.27,9a/2140 meter i ett lopp där det det kördes i friskt tempo hela vägen.