Blev fråntagen segern

Stall Gabriella Laestander tog två andraplatser och en tredjeplats i norska Bodö på lördagskvällen.

Nyförvärvet Staro Mary Lou var faktiskt först i mål i ett långlopp, men blev fråntagen segern och istället nedflyttad till andraplatsen efter ett väldigt stökigt upplopp med flera incidenter.

I Bodö Grand Prix var stall Laestanders Premier Kronos knappt slagen som tvåa från dödens på 1.17,1/2140 meter. Stallkompisen The True F var trea på 1.17,1 från andra ytter.

Norske El Muro B.R, som skrällvann Stig Lindmarks Styrkeprov när V75 kördes på Skellefteåtravet hösten 2017, vann nu från ledningen som storfavorit. I ett snabblopp med bara fem hästar blev det mycket taktik och inte mycket till tempo.

I speedkörningen till slut var Premier Kronos inte långt ifrån att fånga in ledande  El Muro B.R. Premier Kronos fick nu 10 000 norska kronor i andrapris.

Laestanders nyförvärv Staro Mary Lou gjorde första starten i ny regi i ett lopp över tre varv. Trots att det bara var sex hästar i fältet blev det väldigt stökigt till slut med galopperande hästar, störningar och ekipage som inte höll rakt spår.

Staro Mary Lou satt fast i rygg på ledaren i utgången av sista sväng. Kusken Henning Nygård körde sedan slalom upploppet ner för att komma loss och flyttade hästen rejält i sidled några gånger.

Det hela slutade med att Staro Mary Lou störtdök till seger sista biten, men efter en lång överläggning fråntog måldomarna henne segern och flyttade ner henne till andraplatsen.

Som tvåa tjänade Staro Mary Lou 8 000 norska kronor.