PONNYKAMPEN

I söndags var det äntligen dags för Ponnykampen region 5 ”the north face”
Skellefteå mötte Boden och Solänget i kunskap del 1 och 2, ponnylopp kat.A och kat.B samt varsin hejarklack med tema , sånger, ramsor och gemenskap.
Vårat tema var NORT POWER!
Med hård marginal så tog vi hem seger i båda kunskapsdelarna. Så det skulle avgöras i ponnyloppen.
I kat.A loppet startade 10 ekipage med fem ekipage från Skellefteå. Tre av dessa fick vi räkna poäng på vilket var Vitamin, Atlas och Kumlaby Tabasco. I defileringen fick varje lag göra något speciellt. Vi hade två som red före de startande från Skellefteå och två som körde efter med flaggor. Detta hade dem yngsta barnen fixat och utfört så fint. Loppet var en rysare och spänningen på publikplats kändes ända in i mål där Skellefteåekipaget Atlas- Alice Lundström tog hem segern via open-stretch. Detta var Alice första seger och att få representera Skellefteå i Ponnykampen på hemmaplanen, de var stort! Trea i mål blev Travskolans Vitamin- Wilma Forsberg, fjärdeplatsen tog Mimmi- Doris Ragnarsson, femteplatsen gick till Kumlaby Tabasco- Kasper Bjurman och Travskolans Gransjöns Kanon- Elvine Vikström blev oplacerade.

I kat.B loppet var det 8 startande ekipage varav 4 var från Skellefteå. Poäng räknade vi på Tanaka, Hults Darito och Talang II.
Loppet gick och snabbast ut var Hults Darito- Klara Lundgren som fort kom upp som andra häst bakom Solängets ekipage. Bakom låg Tanaka- Johanna Eriksson, Ekslätts Fantasos-Hugo Lundgren samt en jagandes från 260m tillägg Talang II- Tindra Lundgren. Med ca 500m till mål fick Tanaka upp ångan samt Talang II som har knaprat in sina tillägg. Upploppet bjuder än en gång på spänning med Solängets ekipage fortfarande i ledning, Tanaka ut i Open för att utmana samt Talang II som kommer till attack i andra spår. Segrare blev Skellefteå igen med Talang II- Tindra Lundgren, Tanaka- Johanna Eriksson tar tredjeplatsen, Hult Darito- Klara Lundgren fjärdeplatsen samt Eksätts Fantasos- Hugo Lundgren oplacerade.

Skellefteå vinner alltså PONNYKAMPEN regin 5 med fyra av fyra möjliga och är vidare till final på Rommetravet den 15 september!

Foto: Ola Westerberg / ALN
Foto: Ola Westerberg / ALN