GAMMAL med Peg Parnevik och Pontus Petersson uppträder på Skellefteåtravet

Lördag den 22 juni.

GAMMAL med Peg och Pontus Petersson kommer att uppträda på Skellefteåtravet i samband med banans traditionella midsommartävlingar.
– Vi vill höja eventet och bjuda publiken på något nytt, säger travbanechefen Henrik Bäckström i ett pressmeddelande.

Skellefteåtravet kommer att bygga en provisorisk utomhusscen där GAMMAL och Peg Parnevik och Pontus Petersson kommer att uppträda under midsommartravet. GAMMAL är en nystartad duo som gör svensk popmusik. Duon består av två musiker, en tjej och en kille, som hittade varandra i låtskrivandet under en turné 2018. Det blev starten på den svenska popduon GAMMAL.

Duons låtar kännetecknas av poetiska textrader tillsammans med moderna poptoner. Sångerna låter oss följa med in i en värld mellan gammalt och ungt, fult och vackert, drömmar och ångest. Känslan av att vara ung och rädslan inför att bli GAMMAL.

– Tävlingskvällen kommer att inledas med fyra travlopp innan vi gör ett uppehåll för musikuppträdandet. Därefter fortsätter travtävlingarna med V64-omgången, säger Henrik Bäckström.
Midsommartravet kommer också att innehålla ett kändisrace med några stora lokala profiler. Dessutom kommer det att finnas gott om barnaktiviteter på området.

Peg Parnevik blev först känd genom sin medverkan i realityserien Parneviks, som vann tv-priset Kristallen 2015. Hon fick skivkontrakt med Sony Music i slutet av 2015 och ett drygt år senare utsågs hon till Årets Nykomling 2016 vid musikgalan P3 Guld.