Oddsy tillbaka som vinnare

Sjuåriga kallblodsstoet Oddsy, tränad av Ove Eriksson, tog karriärens femte seger vid fredagskvällens tävlingar på Umåker.

Efter att ha startat bara sporadiskt de senaste åren var det Oddsys första seger sedan augusti 2017.

Kusken Ove A Lindqvist placerade Oddsy i rygg på ledaren till en början, men valde sedan att gå ut i andraspår och körde därefter till ledningen efter ett drygt varv.

Efter det upplägget blev det till slut en säker seger med en längd på 1.30,5/2160 meter. Förstapriset var 30 000 kronor.

– Oddsy gjorde ett jättebra lopp som trea i förra starten med tanke på att hon hade en halsinfektion då. Av den anledningen var jag att inne på att hon skulle vinna idag, sade Ove A Lindqvist i segerintervjun.

I samma lopp avslutade Lövabos Tori, tränad av Thomas Viklund, positivt som trea tillsammans med Leif Eriksson.

Ove A Lindqvist var också tvåa med Jerker Bjurmans treåringssto Holter Oda, som tidigt stack till täten och sedan drog undan i stor ledning på sista bortre långsidan.

Holter Oda började dock bromsa in mot sista sväng och då lyckades Guli Anna komma ikapp och fick direkt ett övertag i andraspår. Holter Oda tände om på upploppet, men lyckades inte kontra till seger utan fick nöja sig med andraplatsen på 1.31,3/2160 meter.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge