Ny seger för Erica Guldhag

Erica Guldhag tog en ny seger i monté när Lycksele inledde sin travvecka på fredagskvällen. Erica vann med Östersundshästen Easy Morique, som tog sitt livs första seger i 21:a starten.

Bäst av Skelleftehästarna lyckades Jan Hällgrens fyraåring Farao Am, som nådde sin bästa placering hittills i år då han slutade tvåa på 1.17,5/2160 meter.

27-åriga Erica Guldhag är nu redan uppe i sex årssegrar som kusk/ryttare, vilket är rekord för hennes del. Och då återstår ju halva 2019 att tävla på.

På 37 starter i år har det alltså blivit sex segrar och hela 13 placeringar bland de tre främsta. I inkörda prispengar har hon nått upp i 186 850 kronor.

Easy Morique hade aldrig vunnit tidigare på 20 starter, men i tredje montéstarten kom nu första segern då han avgjorde med en hals på 1.17,4/2140 meter i en tät slutstrid med Erica Guldhag på ryggen.

Farao Am har haft dålig utdelning tidigare den här säsongen och blev påkörd i ett lopp på Umåker nyligen. Nu blev det i alla fall en mersmakande andraplats och 12 500 kronor in på vinstkontot.

Skelleftehästarna Triannaton (tränad av Martin Westerlund) och Brassebrun (Roger L Berglund) tog var sin tredjeplats i sina respektive lopp.