Hemmaseger i Cementcupen

Lexington Tooma levererade en stark avslutning på open stretch när han tog hem Cementcupen för fyraåringar efter en härlig upploppsfight mellan tre topphästar.

Det var en av kvällens två hemmasegrar på midsommartravet som lockade över 3500 personer till Skellefteåtravet. Den andra hemmasegern tog Il Vero Alfredo tillsammans med sin tränare Per Gustafsson.

Lexington Tooma, tränad av Carl-Evert Johansson, har utvecklats kontinuerligt under säsongen och har visat bra form en längre tid även fast han haft dålig utdelning i V75 på sistone.

Nu bjöds han på ett perfekt lopp i rygg på ledaren samtidigt som det blev bra tryck på loppet. Över upploppet blev det en sevärd slutstrid mot ledande Even’s Cool Boy och favoriten Frenchnorwegian Id, men sista biten avgjorde Lexington Tooma med en säker längd via open stretch.

Segertiden blev utmärkta 1.13,7a/2140 meter och förstapriset var 35 000 kronor.

– Jag körde huvudlöst senast på V75 med honom, men i dag fick vi precis det lopp jag önskade i vinnarhålet, sade kusken Ove A Lindqvist i segerintervjun.

I ett sprinterlopp med autostart stack Il Vero Alfredo direkt till ledningen och sedan höll det hela vägen. Det var Per Gustafssons första tränarseger för säsongen efter en sjukdomsperiod i stallet.

– Han har haft en halsinfektion efter förra starten och jag var lite orolig för formen. Men hästen var fantastiskt fin i dag, sade Per Gustafsson i segerintervjun.

Segertiden för Il Vero Alfredo blev 1.14,6a/1640 meter och förstapriset var 25 000 kronor.

Det kördes tre lopp med 100 000 kronor i förstapris under kvällen och där lyckades Polar Northug bäst i hemmalaget.

I Kalla Midsommarkransen avslutade Polar Northug jättebra till en tredjeplats tillsammans med Jens Eriksson efter att ha suttit långt bak i fältet. Belöningen för den prestationen blev 25 000 kronor.

Segern i Kalla Midsommarkransen gick till Norge genom Kringlers Viktor och Tina Lagesen, som via en vass sista långsida svepte till ledningen 550 kvar och sedan ryckte loss där framme.

Robert Bergh var den kusk och tränare som hade allra störst framgångar under kvällen. Han vann totalt fyra lopp och tog nu hem en ny inteckning i anrika Midsommarkransen.

Detta sedan storfavoriten Whipped Eggs infriat förväntningarna trots en galopp i inledningen av loppet.

– Han är orolig i volten och gillar inte att springa bakom hästar. Men han har en intressant framtid, sade Robert Bergh i segerintervjun.

I finalen i Bodbäckspålles Fyraåringsserie blev det dubbelt Jan-Olov Persson då Guli Roy vann före Gott Klirr.

I Sprinterpokalen för kallblod blev det två vinnare då loppet delades när det blev så många anmälningar.

Norskan Ros Svarta vann det ena loppet tillsammans med Hanna Olofsson på 1.26,2a/1640 meter efter ledning från start till mål. Samma segerrecept hade Dannerohästen Bara Fille, som tillsammans med Stefan Edin vann på 1.26,1a/1640 meter.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge