Hattparaden på Bergsåker

190530 Bergsåkers heldag med bara Montélopp för storhäst bjöd även på fem ponnylopp. Från Skellefteå åkte Amalia Larssons två ponnyer – shettisen Hidalgo Af Jäboruder och russen Talang II. Med sig följde syskonen Tindra Lundgren och Klara Lundgren som hade varsitt Montélopp samt kompisen Sara Öqvist och chauffören Klas Wahlberg samt hunden Milo.
Första loppet gick Talang II ut i med Amalia Larsson som kusk. Loppet var tufft men en 4.e plats fick dem med sig på en ny rekord tid 1.50,9. Sedan var det Hidalgos tur att göra första starten för säsongen med Klara i sadeln i shettis Montéloppet. Nummer 1 från 1140 med tre snabba ponnyer jagandes bakom från tillägg. Starten gick och Klara höll uppe ånga på Hidalgo, avståndet från tilläggsponnyerna krympe men inte tillräckligt så seger blev det för Skellefteå. Klaras första seger desuttom!
Sedan var det dags för Talang II igen med storsyrran Tindra i sadel. Detta lopp blev helt tvärt om än stallkompisen Hidalgos lopp då Talang startade sist på 180m tillägg och fyra ponnyer framför. Starten går och med ca 500m kvar till mål kunde Montéekipaget ta över ledning och sen bara hålla ifrån in i mål. Seger igen för Skellefteå och för Talang II och Tindra blev de tredje segern i tredje Montéstarten så 100% har dem tillsammans.
En riktigt rolig och lyckad dag!