Dubbelseger av Erica

Erica Guldhag svarade för bedriften att både vinna sulkylopp och montélopp vid söndagens tävlingar på Skellefteåtravet. En tävlingsdag som glädjande nog lockade mycket publik då det var Barnens dag och många kringaktiviteter.

– Det är faktiskt min första dubbelseger någonsin, sade Erica Guldhag i segerintervjun.

Bakom finsktränade Cube Harry, som var en frisk 32-oddsare, sände Erica direkt till ledningen för att sedan släppa till spelfavoriten King Adviser. Sista 100 stumnade ledaren och då kunde Cube Harry avgöra utvändigt med en halv längd.

– Han är väldigt startsnabb. Annars är han stark och väldigt speciell att köra. Man får anpassa sig efter hästens villkor och vilket humör han är på för dagen, säger Erica.

I montéloppet tog Kingofthehill F, tränad av Gabiella Laestander, säsongens första seger. Erica Guldhag satte sig invändigt från början och red spårsnålt en stor del av loppet, men gick ut ett spår på sista långsidan och tog över ledningen redan 450 kvar. Kingofthehill F vann sedan avstannande på 1.17,1/2140 meter.

Mikael Lindqvists fyraåring Brisse tog karriärens första seger i fjärde starten, då han vann ohotad med 1,5 längder på 1.33,6/2140 meter.

Från springspår tog Brisse och Mikael Lindqvist genast hand om ledningen med spelfavoriten Hamjakken i rygg.

Lindqvist inledde med ett varv på 1.34,0 innan farten skärptes ut på sista långsidan.

– Det gick riktigt snabbt i några hundra meter när jag petade till honom. Jag ska inte säga för mycket, men det kändes som att han vann okörd till slut. Han är opererad i ett framknä sedan förra året och har haft en del problem, mest beroende på att han haft en dålig tränare som kört för snabbt i jobben med honom, sade Lindqvist självkritiskt i segerintervjun.

Jens Eriksson lånade ut Polar Northug till Jorma Särkiniva och det slutade med en enkel seger med 3,5 längder på nya rekordet 1.25,7/2180 meter. Polar Northug satt i tredje ytter en bit ner i fältet och avgjorde loppet med en rejäl slutkurva i tredjespår. Sista varvet klockades vinnaren till 1.24,4.

Ny Skellefteseger blev det i ett sprinterlopp genom Celeste Brodda som kördes offensivt av Jami Mikkonen. Från ett sjundespår bakom startvingen var man tidigt framme som tvåa och i utgången av första sväng forcerade man till ledningen. Därifrån vann Celeste Brodda säkert med en halv längd på 1.14,4a/1640 meter. För stall Christian Månsson var detta årets sjunde seger.

Joakim Lindh avslutade tävingsdagen med Tigerfeet Dynamite, tränad av Anders Lundqvist. Tigerfeet Dynamite stod längst bak i en spårtrappa, men gynnades av att det blev rivig körning där framme. När Tigerfeet Dynamite klev in i handlingen avgjorde han relativt enkelt med tre längder på 1.5,3a/2140 meter..

– Han kan gå en riktig långsida när det passar honom. Nu kändes det väldigt bra redan i sista sväng, sade Joakim Lindh i segerintervjun.