Vass spurt av Forspärla

Kallblodsstoet Forspärla från Hjoggböle visade härlig form när hon tog årets första seger vid lördagskvällens tävlingar på Umåker. Trots en galopp dryga 500 kvar, vilket kostade en markförlust på närmare 20 meter, lyckades hon komma tillbaka och avgöra till seger efter en vass avslutning.

På bilden syns Forspärla med sin skötare Hanna Gustavsson.

Forspärla kördes till ledningen i utgången av första sväng, men kusken Micael Melander släppte sedan täten till storfavoriten Fanny Tabac drygt 1700 kvar. Mitt på den sista bortre långsidan kunde Forspärla lyftas ut i andraspår, men hon blev sedan lite för ivrig när hon skulle upp jämsides med ledaren och slog på en galopp drygt 500 kvar.

Forspärla fann nu benen och tog upp jakten på tätgruppen igen. Över målrakan hade hon en helt annan fart än övriga konkurrenter och till slut avgjorde hon med en säker längd före favoriten Fanny Tabac. Segertiden skrevs till 1.29,1/2640 meter.

Jan Gustavssons häst avslutade med snabba 1.23,0 sista 400 i detta långlopp och förstapriset var 30 000 kronor.

Där bakom gjorde Juliblixten ett klart godkänt lopp som trea på 1.29,7. Juliblixten satt i tredje inner från början, men gick ut och tog andra ytter 1700 kvar.

Stefan Lundmarks nyförvärv Sambuca Knight gjorde ett bra intryck i sin första start i ny regi. Från utvändig köposition kastade Ove A Lindqvist loss efter ett varv och i ingången till sista sväng kunde ekipaget ta över täten i detta P21-lopp.

Sambuca Knight avslutade med ett varv på 1.13,1 och landade på 1.13,9/2180 meter. Han vann nu klart med fem längder före Gabriella Laestanders Marciano, som stod lika start.

Chistian Månssons Get Lucky D.E nådde en fjärdeplats i finalen i Umåker Cup. Efter en resa i femte par utvändigt landade Get Lucky D.E på 1.14,9/2160 meter och tjänade 10 000 kronor.

I två kallblodslopp tog debutanten Kolnes Ida (tränad av Per Edström) och Hönn Prinsen (Håkan Fahlgren) var sin tredjeplats.