Nytt banrekord av Zorro

Jens Erikssons Zorro Swing (bilden) tog säsongens andra seger på nya banrekordet 1.13,1/2160 meter.

Moogie, tränad av Per Edström, tog karriärens första seger trots ett lopp utvändigt ledaren och Håkan Fahlgrens Hönn Prinsen rekordsänkte med en sekund när han tog säsongens första seger.

Där har ni de tre hemmasegrarna vid fredagskvällens tävlingar.

Zorro Swing hade på förhand en tuff uppgift, då han inledde från bakspår på tillägg. Men nu löste det sig på bästa sätt samtidigt som hästen var i strålande författning för dagen.

När Jens styrde på i tredjespår på sista bortre långsidan så räntade det väldigt bra och redan i början av upploppet hade Zorro avgjort loppet. Segertiden 1.13,1 är den snabbaste någonsin i ett voltstartslopp.

– Jag ryckte propparna, men det var mest för att han inte skulle slappna av för mycket när han blev först, sade Jens Eriksson.

Femåriga Moogie var nära att vinna redan i årsdebuten, men fick då stryk på målfoto. Nu blev det en övertygande seger med 3,5 längder från dödens på nya rekordet 1.16,7/2140 meter.

– Jag visste att hon var stark och ville inte släppa ner någon framför mig då det kom tidiga attacker bakifrån, sade segerkusken Rikard N Skoglund.

Håkan Fahlgren serverade Hönn Prinsen ett fint lopp i rygg på ledaren innan han vreds ut till attack mitt i sista sväng. Via en snabb avslutning på 1.25,9 sista 400 avgjorde Hönn Prinsen knappt men säkert sista biten in mot mål då han plockade ner länge ledande Trö Fax Stjäna. Segertiden blev nya rekordet 1.28,8a/2140 meter.

I hemmalaget ska även debutanten Hamjakken (tränad av Morgan Lindberg) och Polar Northug (Jens Eriksson) framhållas. Båda tog var sin andraplats med mersmak.

Jan-Olov Persson hade en busslast med sig från Hagmyren och åkte hem från Skellefteå med tre tränarsegrar sedan trion Järvsö Tord, Bellfaks och Guli Roy infriat förväntningarna som stofavoriter.