Lexington höll starkt

Fyraårige Lexington Tooma, tränad av Carl-Evert Johansson gjorde en heroisk insats i ett 100 000-kronorslopp vid fredagskvällens tävlingar i Boden.

Lexington Tooma fick göra grovjobbet i dödens större delen av loppet och fullföljde urstarkt som tvåa på nya rekordet 1.13,6a/2140 meter.

Det finska stallskriket Quite Special släpptes till ledningen efter en bit och i det läget hamnade Lexington Tooma utan rygg som första häst i andraspår. Krister Söderholm testade sedan en bit för ledningen, men Santtu Raitala markerade bestämt att han ville behålla tätpositionen bakom Quite Special.

Till första varvet kom man på 1.14,2 innan farten skruvades upp ytterligare på den sista bortre långsidan. In på målrakan kämpade Quite Special och Lexington Tooma sida vid sida en bit och till slut höll Quite Special undan med en säker längd.

Lexington Tooma travade 1.12,8 sista varvet och föll verkligen med flaggan i topp. Han belönades nu med ett andrapris värt 50 000 kronor.

Andraplatser blev det också för Varg Stjern (tränad av Jerker Bjuman), Moogie (Per Edström), Il Vero Alfredo (Per Gustafsson) och Fanucci Am (Kjell-Ove Eriksson).

Varg Stjern travade nya rekordet 1.32,2a/2140 meter från dödens och hade samma tid som vinnaren i mål.

Moogie avslutade fint efter en invändig resa och var ytterst nära att hinna dit till seger. Nu blev det en lite snöplig målfotoförlust med nos mot Umåkerhästen Black Out där båda hästarna noterade 1.17,9a/2140 meter.

Il Vero Alfredo sändes direkt till ledningen i sin första start sedan oktober fjol. Han fullföljde bra på 1.15,8/a/2140 meter, men hade inget svar mot Yoshi Ness som fick det serverat i rygg och backades ut 300 kvar.

Kjell-Ove Erikssons nyförvärv Fanucci Am visade bra kapacitet i P21-loppet där han galopperade från start, men sedan kom tillbaka och efter en invändig upphämtning var det bra fart över upploppet efter att ha varit nära en ny galopp i sista sväng. Han landade nu på 1.16,4/2140 meter som tvåa bakom storfavoriten Canwin B.F.

Senaste nyheterna

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge

Ändrad provloppsdag

INSTÄLLT