Juliblixten tvåa på Umåker

Jens Eriksson tog årets femte kuskseger när han vann med Wasa Warrior på Umåker på tisdagskvällen.

Bäst av Skelleftehästarna var Juliblixten (bilden), tränad av Camilla Wiklund-Lövbom, med en andraplats från ett svårt utgångsläge.

Jens Eriksson lyckades med en perfekt styrning bakom åttaåringen Wasa Warrior, som tränas av Umåkers Aleksi Kytölä. Från spår 13 i en en spårtrappa chansade Jens invändigt från början och sedan löste det sig på bästa sätt då han slank ut i tredje ytter drygt 800 kvar. Kort senare svarade Jens anfall i tredjespår och sedan var Wasa Warrior bäst på plan då han avgjorde med en säker längd till slut på 1.12,6a/1640 meter.

Juliblixten, som vanligt körd av Peter Wikström, fick en dryg inledning från ett tolftespår bakom startbilen och fick gå hela första kurvan i tredjespår. 1500 kvar kom han i alla fall till ledningen och efter ett snabbt inledningsvarv på 1.25,3 stred han bra hela vägen in i mål, även om han till slut fick ge sig mot Edbest. Juliblixten landade på 1.26,9a/2140 meter, vilket bara är en tiondel från hans rekord.

Lucas H Vikström tog en tredjeplats med egentränade Lou Dana, som hängde med positivt från rygg ledaren i ett amatör- och lärlingslopp och rekordsänkte till 1.15.2a/2140 meter.