Holter Oda överlägsen

Hemmalagets proffstränare Jerker Bjurman (bilden) och Leif Eriksson tog sin första stallseger för säsongen vid fredagskvällens tävlingar på Skellefteåtravet.

Jerkers treåringssto Holter Oda var förkrossande överlägsen när hon tog karriärens första seger medan Leif Eriksson möttes av kvällens största publikjubel efter att ha vunnit det avslutande P21-loppet.

Holter Oda sändes till ledningen efter 550 meter från tillägg efter en förstasväng i tredjespår. Sedan körde Jerker 1.28,5 sista varvet och då var övriga konkurrenter chanslösa att haka på. Holter Oda landade på 1.32,2/1660 meter i karriärens tredje start.

– Hon var bra i debuten som tvåa, men blev påkörd i sin förra start. Det var mycket därför jag körde själv idag, då jag inte ville ha henne uppstressad av något, säger Jerker.

Leif Eriksson forcerade Oracle d’Inverne till ledningen 1700 kvar och höll sedan undan med knapp marginal i en tät slutstrid på 1.17,7/2660 meter. Det var karriärens allra första seger i 53:e starten för Oracle d’Inverne.

Leif och hustrun Sara – som äger hästen – möttes av ett stort publikjubel efteråt. Alla Bureå-företagare – som sponsrat hela tävlingsdagen – kom ut på publikplats och hyllade hemmavinnaren.

– Det har gått tungt för stallet i över ett år, men förhoppningsvis vänder det nu, sade Leif i segerintervjun.

I övrigt kan nämnas att Lovinna, tränad av Jessica Lindgren, gjorde en positiv avslutning som tvåa bakom en överlägsen Bol Anna i sin första start sedan 6 juli ifjol.

Gabriella Laestanders Kingofthehill F rekordsänkte till 1.13,9a/1640 meter efter en bra ryggresa i fjärde ytter, men det räckte ändå inte för att vinna då Lennox Laday höll farten starkt i dödens. Kingofthehill F fick därför nöja sig med en andraplats, hans tredje för säsongen.