Andra raka för Hönn Prinsen

Kallblodet Hönn Prinsen tog sin andra raka seger tillsammans med Håkan Fahlgren (bilden) efter tidig ledning vid Bodentravets tävlingar på tisdagskvällen.

Samma sak gjorde Zorro Swing och Jens Eriksson som utan problem fixade kvällens andra Skellefteseger.

I ett litet femhästarsfält var Hönn Prinsen snabbast ut från tilläggsvolten i ett stayerlopp och drygt två varv från mål kunde han överta ledningen utan strid. Efter en långsam inledning skärpte Håkan Fahlgren farten successivt och efter 1.29,6 sista 600 gick man undan till en ohotad seger med 2,5 längder. Segertiden skrevs till 1.31,0/2660 meter och förstapiset var 30 000 kronor.

Tvåa slutade Attack/Jessica Lindgren som fick vandra utvändigt utan rygg en stor bit av loppet. Karina Paavolas Alvgrim hängde med som trea efter ett rygglopp utan att kunna blanda sig i segerstriden.

Zorro Swing spelades till jättefavorit i ett långlopp efter sin fina insats senast då han vann på nytt banrekord på Skellefteåtravet. Den här gången blev det inte samma fartfest, då Jens fick styra och ställa på 1.17,6 i ledningen de två första varven. I en betydligt snabbare avslutning klockades Zorro Swing till 1.11,0 sista 600 då han gick undan till en enkel seger med tre längder.

– Han somnade nästan in då det gick så sakta och förstod inte att det var tävling. Men när jag drog ner norsken 300 kvar så vaknade han till ordentligt och han visade att formen är fortsatt god, sade Jens Eriksson i segerintervjun.

i ett montélopp fick Big Believer, tränad av Carl-Evert Johansson, ge sig med knapp marginal mot Salong. Erica Guldhag pressade sig till ledningen 500 kvar efter en rejäl temposkärpning på sista bortre långsidan och Big Believer fick en stor ledning i sista sväng. Salong sög sig dock allt närmare över upploppet och kort före mål avgjorde Umåkerhästen med en hals.

Gabriella Laestanders Rosso Pomodoro slutade tvåa i snabbloppet efter en resa i rygg på ledaren. Krister Söderholm backade sig loss 300 kvar och anföll direkt i tredjespår, men från tredje invändigt fick Rhapsody Ås fritt fram en bit in på upploppet och mellan hästar hade han den bästa farten i målskjutsen. Augustus F tog problemfritt hand om ledningen i loppet och fick bestämma på 1.18,2 första varvet. In på målrakan hade Augustus F ett klart grepp om händelserna, men sista 100 orkade han inte svara utan fick nöja sig med en tredjeplats.