Zorro trea på en 1,11-tid

Jens Erikssons stjärna Zorro Swing (bilden) sänkte sitt rekord till 1.11,8a/1640 meter vid lördagens V75-dag på Umåker.

Det räckte till en tredjeplats i försöket i bronsdivisionen där det var frisk körning hela vägen. Zorro Swing inkasserade därmed 31 000 kronor i prispengar.

Från bakspår fick Zorro Swing en bra hängresa i fjärde par utvändigt och blev sedan fint framdragen av favoriten Havbergs Knight när attackerna sattes in i tredjespår på sista bortre långsidan.

I täten drog Corroded på 1.09,9 första varvet och in på upploppet såg Zorro Swing ut att ha ett bra segerläge när han vreds ut till egen attack längst ut i banan.

Det hårda utgångstempot tog nu i sin rätt över upploppet. Mellan hästar fick Hierro Boko en turlig lucka och störtdök till en säker seger med en längd på 1.11,6. Havbergs Knight klarade andraplatsen före Zorro Swing.

Sista 400 klockades Skelleftehästen till 1.13,0.

I ett stolopp som kördes utanför V75-spelet var Let It Happen W.W duktig som fyra tillsammans med Leif Eriksson och tjänade 13 500 kronor. Efter en spårsnål resa landade Let It Happen W.W på 1.14,9/2160 meter och då verkade det inte vara helt slutsålt i mål, då hon fick sent fritt invändigt på upploppet.

I ett stayerlopp gjorde Christian Månssons Get Lucky D.E ett starkt slutvarv från köposition. Get Lucky D.E galopperade kort från start och hamnade i sjunde par utvändigt med Jami Mikkonen i vagnen, men via 1.14,0 sista varvet i tredjespår var han ändå med i striden till slut. Get Lucky D.E landade på 1.16,7/3180 meter och tjänade 12 500 kronor.