Kingofthehill F tvåa i Umeå

Gabriella Laestanders Kingofthehill F tog den bästa placeringen av Skelleftehästarna vid fredagskvällens tävlingar på Umåker.

Som favoritspelad nådde femåringen en andraplats efter en resa utvändigt om ledaren.

Det blev ett rafflande upplopp i detta damlopp. Disobey Am galopperade med ett knappt grepp i början av målrakan och Kingofthehill F med Malin Viklund skaffade sig då greppet. Längst ut kom dock Mellby Fog med Hanna Olofsson och avgjorde med en längd till slut. Kingofthehill F slutade tvåa på 1.16,1a/2140 meter och tjänade 15 000 kronor.

Carl-Evert Johanssons Lexington Tooma var ute i ett tufft fyraåringslopp och fullföljde starkt till en fjärdeplats efter att ha hittat tredje ytter efter en bit. Lexington Tooma avslutade med 1.11,6 sista 500 med en slutkurva i tredjespår och landade på 1.14,4a/2140 meter. Fjärdepriset var 13 500 kronor.

Jessica Lindgrens kallblod Slotts Pila rekordsänkte till 1.31,0/2140 meter och höll till en fjärdeplats efter att ha övertagit ledningen efter ett varv.

En fjärdeplats blev det också för Kjell-Ove Erikssons Pippi Makeba som travade 1.18,7/2140 meter trots en kort galopp efter 150 meter.