Attack nära segern

Jessica Lindgrens Attack och Christian Månssons Gigant Greenwood tog Skellefteåtravets bästa placeringar vid skärtordagens lunchtävlingar i Boden.

Båda nådde var sin andraplats. Närmast att vinna var Attack, som snöpligt nog föll på målfoto i en tät slutstrid.

Attack fick anfallsorder på sista bortre långsidan från andra ytter och fullföljde starkt på nya rekordet 1.30,7a/2140 meter. Det var nära att räcka till seger, men Mats Gällerstedt Guli Viinn satte nosen först efter en hård upploppsstrid mellan flera hästar.

Gigant Greenwood travade 1.15,8a/2640 meter från andra ytter i ett P21-lopp. Han gjorde en helt okej insats, men hade ingen chans att utmana finsktränade X.Factor.

Jens Erikssons fyraåringssto Alpha Estate fullföljde duktigt som trea i årets andra start där hon satte nytt rekord med 1.16,0a/2140 meter. Alpha Estate satt i tredje ytter, men kördes fram utvändigt om ledaren efter ett varv och höll sin fart bra in i mål.