Guldhag vann sulkylopp

Erica Guldhag (bilden) brukar mest synas i montéloppen där det blivit en handfull segrar per år senaste tre åren. Men på fredagskvällen slog Erica till med en seger i ett sulkylopp då hon vann det avslutande P21–löppet med Big Believer, tränad av Carl-Evert Johansson.

Seger blev det också för Gaetano Web, tränad av Fredrik Morén, som rekordsänkte till 1.16,5a/2140 meter och tog hem förstapriset på 25 000 kronor.

Gaetano Web hamnade långt ner i fältet från sitt bakspår, men lyckades komma fram i bra slagläge i tredje ytter varvet från mål. Skelleftehästen blev sedan fint framdragen på sista bortre långsidan innan han styrdes ut till egen attack i sista sväng. På upploppet blev det en tuff slutduell mot länge ledande Lucky Cloud, men skicklige Mika Forss lyckades få Gaetano Web att sätta nosen först trots att han sprang och bröt på målrakan.

För Gaetano Web var detta första segern sedan treåringssäsongen 2017.

Big Believer tog karriärens sjätte seger när han vann på 1.16,7a/2140 meter. Initialt hamnade han först i andraspår utan rygg långt ner i fältet då nästan alla valde att rada upp sig på innerspår, men 1450 kvar blev han avlöst och hamnade då bra till i andra yttter.

700 kvar satte Guldhag full fart i tredjespår och via en stark avslutning vann Big Believer enkelt med tre längder före Tigerfeet Dynamite, som spurtade okej efter en invändig resa.

Per Gustafsson körde sina första lopp för året denna kväll och med egna träningshästen Guldtopp blev det en fin tredjeplats i ett försök till Dubbelcupen. I ett långlopp hamnade Guldtopp utvändigt ledaren 1450 kvar efter ett ledarbyte i täten, men då var Per offensiv och tryckte sig till täten dryga varvet kvar. Guldtopp fick genast betrodde Kringlers Viktor över sig och var utan chans att försvara sig mot denne, men Guldtopp höll farten bra som trea i sin årsebut och tjänade 12 500 kronor.