Första Ponnyheldagen

I lördags drog ponnytravsäsongen 2019 igång på hemmaplan. Efter en snöig natt så var det vitt och fint överallt. Ponnyer och kuskar som rest från Bergsåker, Dannero och Östersund fick komma fram till ett vackert Skellefteå med bra isbana.
För hemmaekipagen var dagen minst sagt lyckad då vi fick med oss 5 segrar av 8 lopp, 5 andraplatser och 3 tredjeplatser.


Dagens dubbelsegrare var Jajk med Lovisa Burén som har 100% i segrar med fyra starter och fyra vinster.
Wilma Forsberg tog sin första seger i sin tredje start. Efter ett spännande upplopp med tre ponnyer i bredd stryde hon in Travskolan herre Vitamin till hans 20:e seger i karriären.
( Foto Jajk- Lovisa Burén taget av Jasmine Lundgren.)

Lopp 1:
Vitamin- Wilma Forberg vinner efter ett spännande upplopp i tredjespår där Atlas- Alice Lundgren svarar i adra spår vilket håller till en fin andraplats. Solos Unika Primula- Stella Lundqvist blir fyra, Kumlaby Tabasco-Dante Bjurman som startade sist landade på en femteplats. Diskade blev JR. Bonfire-Elsa Säll och Travskolan Gransjöns Kanon- Elvine Vikström

Lopp 2:
Jajk- Lovisa Burén vinner utan problem och tar sin tredje seger i tredje försöket. Två blev Travskolans Trollets Lorenso- Sara Öqvist, detta var Saras första start bakom russ och resultatet toppade förväntningarna.
Diskade blev Travskolans Sjöbrisens Elit- Amalia Larsson.

Lopp 3:
Med två hemmaekipage i täten, sida vid sida största delen av loppet så vinner tillslut Tanaka- Johanna Eriksson från andraspår. Tvåa var Travskolans Hults Darito- Klara Lundgren, detta var Klaras första start bakom russ och efter det loppet med den farten så kan vi knappt vänta att se deras andar start tillsammans.

Lopp 5:
JR.Bonfire- Elsa Säll kommer tillbaka till en fin andraplats. Trea blev nya kusken Hanna Burlin med Travskolans Vitamin som körde en jätte fint första lopp på tiden 2.43,1 vilket är det snabbaste Vitamin gått sen 2017. Oplacerade blev Kumlaby Tabasco- Kasper Bjurman, men inga sura miner för det då den första oplacerade i varje lopp fick hämta en lyckoängel på JOOALs hästshop.

Lopp 6:
Piteå kusken Stella Lundqvist blev trea med Solos Qualazpuff. Oplacerade blev Travskolans Gransjöns Kanon- Elvine Vikström.

Lopp 7:
Talang II- Amalia Larsson vinner efter ett lopp fast bakom ledande i sista kurva men hittar ut och kommer i tredjespår och svarar upp bra sista metrarna när det andra ekipaget galopperar just innan mål.

Lopp 8:
Jajk- Lovisa Burén slår till med fjärde segern och håller 100%. Tvåa blev än en gång Travskolans Trollets Lorenso- Sara Öqvist och trea blev Travskolans Sjöbrisen Elit- Amalia Larsson som höll sig på benen mycket bättre detta lopp.

Kval:
Gummelios- Tindra Lundgren klarar kvalet och är nu redo för att inta tävlingsbanorna tillsammans.


Lopp 1 Vitamin- Wilma Forsberg. Foto Jasmine Lundgren.

Lopp 3 Tanaka- Johanna Eriksson.Foto Jasmine Lundgren


Lopp 7 Talang II- Amalia Larsson. Foto Jasmine Lundgren


8 Jajk-Lovisa Burén. Foto Evelina Carlsson

Nya kusken Hanna Burlin med sköthästen Vitamin. Foto Evelina Carlsson