50 000 och nya rekordtider

Skellefteåtravet tog tre framskjutna placeringar när Svenska Travligan kördes på Bodentravet på söndagen.

Lexington Tooma (bilden) spurtade till sig en andraplats i ett V75-lopp och tjänade 50 000 kronor. Samma fina placering och prischeck tog Jazza Håleryd från ett svårt läge i ett sprinterlopp.

Zorro Swing nådde en tredjeplats i sitt V75-lopp och drog in 25 000 kronor i prispengar.

Carl-Evert Johanssons fyraåring Lexington Tooma hamnade i fjärde par utvändigt från sitt tillägg och ut på sista långsidan började kusken Rikard N Skoglund att stöta i tredjespår. Han fick ut Skelleftehästen Kingofthehill F och följde denne i tredjespår en bit innan Lexington Tooma vreds ut till egen attack i fjärdespår drygt 400 kvar.

Lexington Tooma avslutade med 1.12,6 sista 400 och höll farten starkt in i mål, men det var för långt fram till ledande Twice Kronos för att kunna hota om segern.

Noteras ska också att Lexington Tooma sänkte sitt rekord till 1.14,4/2160 meter.

Zorro Swing hamnade bra till i fjärde par utvändigt från sitt tillägg, men det blev lågt tempo i täten i detta långlopp och när det kom tidiga attacker i tredjespår hamnade Zorro Swing allt längre bak i fältet.

950 kvar valde Jens Eriksson att söka sig ut i tredjespår, men han fick inga vidare ryggar utan fick själv vrida ut i fjädespår i slutsvängen.

Zorro Swing avslutade 1.13,2 sista varvet och fullföljde starkt som trea på 1.16,1/2660 meter. Ledande Bodenhästen Dwight Sisu höll dock säkert undan i spets före Falcon W.F som liftade med i rygg.

Anki Frisks Jazza Håleryd rekordsänkte till 1.13,0a/1640 meter när hon spurtade in som tvåa från ett hopplöst utgångsläge. Från spår tolv bakom startbilen hamnade hon i sjätte par utvändigt, men på sista bortre långsidan valde kusken Ove A Lindqvist att gå ner på innerspår och runt slutsvängen hängde Jazza Håleryd med bra i fjärde invändigt.

Det var högt utgångstempo i loppet och många hästar kroknade till slut. Jazza Håleryd fick egentligen aldrig helt fritt någon gång, men Ove A Lindqvist hittade rätt vägar över målrakan och mellan hästar fixade Skelleftehästen en andraplats till slut efter en rapp finish.

Katla Kiro tog ett sjundepris i kallblodsloppet. Initialt hamnade Katla Kiro bra till andra ytter från tillägg, men efter ett par ledarbyten i täten hamnade hon först i andraspår 1300 kvar och blev utan rygg. Hon fullföljde ändå godkänt på 1.27,1/2160 meter.

Let It Happen W.W galopperade från start i ett stolopp, men gjorde sedan en bra upphämtning och fick med sig ett delat sjundepris.

Senaste nyheterna

En trevlig årsfinal

Försenat tåg

Lia Stubin vann i Umeå

Två skellefteåsegrar i Boden

TILL KL.13:00

Två hemmahästar segrade

Imorgon smäller det i Norge