Polar Northug positiv tvåa

Norske miljonären Polar Northug gjorde en fin comeback i Jens Erikssons regi vid Bodentravets kvällstävlingar på fredagen. Efter ett snällt lopp på innerspår störtdök Polar Northug sista biten och knep andraplatsen som var värd 25 000 kronor i detta försökslopp i Dubbelcupen.

Under kvällen tog Jens Eriksson också årets tredje kuskseger.

I försöket i Dubbelcupen, som hade sex hästar till start, satte sig Jens Eriksson som trea på innerspår. In på upploppet såg det ut att bli struligt då ledande Hallsta Vinnex galopperade, men Jens kunde gå ut ett spår med Polar Northug och smet sedan ner på innerspår igen.

Polar Northug gick med bra fart över linjen och luggade till sig andrapriset kort före mål på 1.28,2/2160 meter. Myr Faksen med Jenny Engfors i sulkyn vann säkert med 1,5 längder från tredje ytter på 1.27,3/2180 meter.

Jerker Bjurmans Katla Kiro slutade fyra i samma lopp på 1.28,3/2160 meter och tjänade 8 000 kronor. Kusken Magnus A Djuse gick ut och tog andra ytter efter en bit innan ekipaget gick till anfall i tredjespår i slutsvängen.

Jens Eriksson tog också en kuskseger denna tävlingsdag när han för andra gången i år vann med Salmela-tränade Bodenhästen B.W.L Ruthless, som svepte till ledningen mitt i loppet och sedan höll undan till säker seger med 1,5 längder före favoriten Not A Clue.

– Han har varit kalasfin de gånger jag har kört honom. Nu blev han väldigt laddad när det började gå sakta i täten och då var det lika bra att styra på, sade Jens i segerintervjun.