Måndagslunchen flyttas från Sk till Boden

Måndagslunchen flyttas från Skellefteå till Boden
Strålande sol och många plusgrader har gjort att Skellefteåtravets isbana inte håller för tävlingar under måndagen. Istället flyttas alla loppen till Bodentravet, där man kommer tävla på grusbana.

  • * Plusgrader med sol under söndagen, och SMHI lovar lika i morgon. Det gör att vår isbana inte är tillräckligt säker för tävlingar. Det är särskilt på bortre långsidan som islagret blivit för tunt, säger Skellefteåtravets chef Henrik Bäckström.
Tävlingarna flyttas i istället till grannbanan Bodentravet. Även där ska det vara plusgrader i morgon men det gör inget eftersom man nu skrapar bort islagret på banan och tävlar på grus istället.
  • * Vi hade redan påbörjat borttagningen av isen när Skellefteåtravet hörde av sig under söndagen. Våra banmästare jobbar under söndagskvällen och vi kommer att fixa en körbar bana med grusunderlag till i morgon lunch, hälsar Bodentravets David Zimmer.
Samtliga lopp flyttas till Boden. Det är tillåtet att stryka hästar eftersom det blir nya banförutsättningar. För aktiva som har frågor hänvisar vi till Bodentravets telefonväxel som öppnar i morgon måndag kl 08. Telefonnumret är 0921-530 40.
För eventuella förändringar i spel, hänvisas till respektive spelbolag. I Svensk Travsports datorsystem kommer det att stå bana Sk fram till att tävlingarna är färdiga, därefter flyttas resultaten till bana Bo.