Leif dubbelsegrare på V86

Vinnare som måltvåa med Let It Happen W.W (bilden) i V86-1. Målfotoseger bakom Zorro Swing i V86-3. Leif Eriksson hade äntligen marginalerna på sin sida och fick segerdefilera två gånger om vid onsdagskvällens V86-omgång på Bergsåker.

– Inga problem att köra 40 mil hem i dag, sade Skellefteåkusken i segerintervjun.

I V86-1 var Bollnäshästen Tale Of Jacks först till mål tillsammans med Kaj Widell, men resultatet dröjde då domarna tittade på hur det gick till när Tale Of Jacks fick luckan in mot upploppet.

Till slut kom resultatet och domarna valde att diskvalificera Tale Of Jacks för trängning och istället gick segern till 28-oddsaren Let It Happen W.W med Leif Eriksson i sulkyn. Tränar vinnaren gör pappa Kjell-Ove Eriksson.

Let It Happen W.W tog nu karriärens första seger i sin 16:e start i ett fyraåringslopp. Från ett sjundespår bakom bilen hamnade stoet i tredje par invändigt och fick sedan luckan drygt 100 meter från mål. Let It Happen W.W avslutade vasst och tilldömdes nu segern då målettan diskades. Segertiden blev 1.15,5a/2140 meter och förstapriset i loppet var 70 000 kronor.

Leif Eriksson var kvällens kusk på Bergsåker och han hade marginalerna på sin sida även i V86-3 då målfotot visade att Zorro Swing hann fram i sista steget.

Leif fick fritt från rygg ledaren 400 kvar och kunde sedan vänta med att sätta in spurten tills 250 kvar. Zorro Swing fångade in ledaren Mellby Don Juan på mållinjen. Tränar vinnaren gör brorsan Jens Eriksson.

– Det var verkligen full pott i dag. Jag tyckte jag hann dit men det var tajt, absolut, sade Leif Eriksson efter favoritsegern med Zorro Swing.

Även här var förstapriset 70 000 kronor. Segertiden för Zorro Swing skrevs till 1.14,6a/2140 meter.