Första segern för Celeste

Christian Månsson femåringssto Celeste Brodda, som köptes från Peter Untersteiners stall i början av förra säsongen, spräckte sin segernolla då hon tog karriärens första seger vid fredagens lunchtrav på Umåker.

Från bakspår lyckades Celeste Brodda ta ledningen in i första sväng och sedan kontrollerade hon loppet utan problem. Segertiden skrevs till 1.16,5/1640 meter och förstapriset var 25 000 kronor.

– Jag kör i flytet nu och då kan lösa sig så här bra, sade Christian Månsson i segerintervjun.

Månsson hade rygg på Jens Erikssons lånestyrning Euphoria W.F, som öppnade snabbt från fjärdespåret i volten.

– Vi ryggade Jens häst och sedan var det öppen gata fram till ledningen, sade Månsson.

Celeste Brodda fick sedan styra och ställa i ledningen i detta sprinterlopp. I en snabb avslutning gick hon undan till en ohotad seger med två längder.

– Det är en fin häst och hon vann enkelt idag, sade Månsson.

Den här segern betyder att Christian Månssons träningsstall är uppe i fem segrar under 2019. För Månsson blir det dock ett avbrott i löpkörningen framöver – efter måndagens tävlingar på hemmaplan i Skellefteå väntar en axeloperation.

– Det är lite ångestfyllt, speciellt då det gått så bra den senaste tiden. Men jag ska in och operera axeln, som inte blivit bra efter olyckan förra året. Jag räknar med att bli borta fem-sex månader från löpkörningen, säger Månsson.

Jessica Lindgren tog en andraplats med sitt kallblod Attack, som fullföljde duktigt på 1.32,5/2140 meter efter att gått på i spåren 1200 kvar