Finsk lunchskräll

Den tidigare Skelleftehästen X.Factor (bilden) överraskade stort vid måndagens lunchtävlingar då han vann till oddset 57,89 trots en löpning utvändigt ledaren. X.Factor köptes till Finland i somras och kördes denna gång av Mika Jauhola.

I övrigt blev det ganska väntade vinnare på lunch V4-an genom Stålville, Wild Nock och Atlas Eagra.

I den första avdelningen hade Ståville en tuff duell med hemmahästen Bläs Laban. Målfotot visade att Ståville vann med en nos tillsammans med sin tränare Mats Gällerstedt.

– Bläs Laban stretade emot bra i ledningen och i sista sväng var jag nästan inställd på att det här skulle bli en andraplats. Det var först sista biten som Stålville lyckades ta sig förbi, säger Mats Gällerstedt.

I V4-2 hamnade den finsktränade favoriten Wild Nock bra till i andra ytter. Affair Amok kämpade på bra i ledningen, men sista biten avgjorde Wild Nock med en säker längd tillsammans med Petteri Joki.

Bodentränaren Hanna Olofsson tog sin första årssseger som kusk, då hon satte dit Atlas Eagra via open stretch. Atlas Eagra var snabbast ut från start, men 1400 kvar valde hon att släppa ledningen till One For You och Ove A Lindqvist.

– Jag ville ge hästen ett snällt lopp idag och Atlas Eagra avgjorde lätt på upploppet, säger Hanna.

Obe For You höll till andraplatsen. Bakom tätparet gjorde Skelleftehästen Lexington Tooma en stark avslutning till tredjeplatsen. Från femte par utvändigt fick Lexington Tooma väldigt långt fram, men han avslutade strålande över upploppet trots att det blev vida spår i slutkurvan.