Blixten bäst i årsdebuten

Kallblodet Blixten E.S hade en fin säsong 2018 och levererade direkt när det var dags för årsdebut vid fredagens lunchtrav på Bodentravet.

Tillsammans med sin tränare Martin M Nilsson spurtade Blixten E.S till en säker seger över upploppet när han vann på 1.30,9/2160 meter.

Blixten E.S hamnade bland de sista efter start från sitt tillägg, men när en del konkurrenter galopperade samtidigt som många gick ner på innerspår kunde Martin Nilsson avancera i andraspår utan att det kostade så mycket.

Ut på slutrundan satt Blixten E.S i tredje ytter och där han satt han kvar tills Martin vred ut till rejäl attack i fjärdespår i mitten av slutsvängen.

Blixten E.S vann säkert med en halv längd till slut. Förstapriset var 25 000 kronor.

Gaetano Web, tränad av Fredrik Morén, tog en andraplats i ett V65-lopp. Från ett sjundespår bakom startvingen tog Gaetano Web hand om ledningen, men trots att han fick bestämma på 1.20,2 första varvet valde Ove A Lindqvist att släppa kort senare när favoriten Anchor Man blev lite het och småpresssade på utsidan.

300 kvar styrdes Gaetano Web ut till attack och över målrakan utmanade han ledaren utan att lyckas ta sig förbi.

Jazza Håleryd, tränad av Ann-Catrin Frisk, tog också en andraplats. Från tredje par utvändigt avslutade Jazza Håleryd med ett 1,13-varv för att till slut landa på 1.16,2a/2140 meter.