Tuff körning i långlopp

Nioårige Rosso Pomodoro tog sin hittills bästa placering i Gabriella Laestanders regi när han slutade trea i ett V86-lopp på Bergsåker på onsdagskvällen och tjänade 17 500 kronor.

I ett långlopp fick Rosso Pomodoro öppna tufft i ledningen och även fast han tidigt var slagen om segern höll han starkt till en tredjeplats på 1.15,8a/2640 meter.

Rosso Pomodoro har körts defensivt i flera starter sedan han kom till Gabriella Laestanders stall i somras. Men denna gång var han verkligen med och satte färg på loppet i snöyran på Bergsåker.

John Östman hade tidigt siktet inställt på ledningen och kom dit i utgången av första sväng. Favoriten Salong blev länge hängande i tredjespår innan han till slut landade utvändigt ledaren.

Till första varvet kom man på snabba 1.12,8 och med tanke på förutsättningarna så kunde man tidigt ana att detta inte skulle hålla för täthästarna.

Rosso Pomodoro fick problem att försvara sig i ingången till sista sväng, men det var många som var märkta av den hårda öppningen och även fast det tog emot tlll slut så höll Skelleftehästen till en tredjeplats. Östersundshästen Love de Villeneuve med lärlingen Tamara Skutnabb vann loppet på 1.15,0.

Gabriella Laestander hade också med sig Pinewood Man som slutade femma i ett annat V86-lopp och tjänade 6 400 kronor. Pinewood Man fick en utvändigt resa mitt i fältet innan han gick med i anfall på sista bortre långsidan. In på upploppet såg Pinewood Man ut att kunna blanda sig i segerstriden, men attacken ebbade ut sista biten och han kom nu i mål som femma på 1.15,3a/2140 meter.

Jens Erikssons Zorro Swing var anmäld i samma lopp som Rosso Pomodoro, men blev struken för en sårskada på tävlingsdagen.