Triss i hemmasegrar

Det blev tre hemmasegrar vid fredagens årspremiär på Skellefteåtravet. Järvsötekno (bilden), tränad av Morgan Lindberg, kördes till ledningen i första sväng i ett V65-lopp och hade sedan full kontroll på händelserna.

Sedan avslutade Christian Månsson tävlingsdagen med att ta en tränardubbel. Månsson satte dit Nesvik Oda och Great Victory efter två perfekta styrningar.

Järvsötekno visade fin form när han var tvåa på Umåker på juldagen och nu var det ingen som kunde hota honom när han smärtfritt kom till ledningen. Ove A Lindqvist fick bestämma tempot till 1.37,6 första varvet och efter ett betydligt snabbare andravarv stack Järvsötekno undan till en ohotad seger med 2,5 längder före Attack/Jessica Lindgren, som slutade tvåa.

– Min plan var egentligen att släppa ledningen till Attack, men när jag fick köra så sakta där framme så ändrade jag taktik, sade Ove A Lindqvist i segerintervjun.

Förstapriset i loppet var 25 000 kronor och segertiden för Järvsötekno skrevs till 1.34.5a/2140 meter.

I ett annat kallblodslopp serverades femåringsstoet Nesvik Oda en drömresa av Christian Månsson, som valde tredje par invändigt för att sedan glida ut i andra ytter i sista sväng. I utgången av slutsvängen löste det sig perfekt då Tams Ville galopperade i tredjespår, vilket gjorde att Nesvik Oda fick fritt fram att sätta in sin slutstöt.

I en tät slutstrid mellan flera hästar lyckades Nesvik Oda avgöra den sista biten och det var hästens första seger i 15:e starten. Segertiden blev 1.36,8/1660 meter.

– Det är svärfar som gör allt jobb med den här hästen, sade Christian Månsson och syftade såklart på Ingemar Rehnfors som själv var proffstränare en gång i tiden.

Tvåa i loppet var Jerker Bjurmans Geira som från rygg ledaren fick chansen på open stretch. Tåga Molly/Roger L Berglund höll till en tredjeplats från ledningen.

I det avslutande P21-loppet kom Christian Månsson ner i rygg på ledaren med Great Victory efter en bra start långt ut bakom startvingen. In på upploppet fick Great Victory fritt i andraspår och han avgjorde säkert med 1,5 längder. Segertiden blev 1.18,3a/2140 meter.

Ove A Lindqvist tog också en dubbelseger då han satte dit East Jahunga i det avslutande V65-loppet. Från tredje par invändigt hittade Ove A ut på sista bortre långsidan och fick sedan rygg på Don Defender en bit. I en hård slutsrtid lyckades East Jahunga avgöra med en nos till slut.

Dagssnabbast blev Umåkerhästen Salong, som imponerade stort i sitt V65-lopp. Efter att ha backat sig sist efter start klev han fram utvändigt ledaren 1200 kvar och avgjorde sedan den tunga vägen på 1.16,1a/2140 meter tillsammans med Sandra Eriksson.