Succéstart av Månsson

Skellefteåtravets proffstränare Christian Månsson har fått rena succéstarten på 2019. Fredagens tränardubbel på hemmaplan följdes upp med en suverän seger av Giel Wielinga i ett Grand Slam 75-lopp på Umåker på söndagen. Och av bara farten satte Månsson också dit Get Lucky D.E.

Skellefteåtravet hade överlag en riktig bra söndag på Umåker. Segrar blev det också genom Lill Alfred/Amalia Larsson, Kövras So Fant/Mikael Lindqvist och Monbrini/Roger L Berglund.

Från spår sex bakom startvingen laddade Christian Månsson hårt från start, men ett par hästar invändigt var lika snabba och i första sväng hamnade Giel Wielinga utvändigt ledaren. Men knappa varvet från mål kördes Sweet Orphan Boy framåt och då blev Giel Wielinga avlöst och fick andra ytter.

– Det var nog avgörande för vår del. Jag kände mig slagen varvet kvar, men direkt Giel Wielinga fick en rygg så tyckte han att det var kul igen. Det här är en underbar liten kille och ägarna sitter nog i Mexiko och firar det här nu, sade Christian Månsson i segerintervjun.

Efter ett snabbt förstavarv avgjorde Giel Wielinga enkelt över upploppet. Segermarginalen blev 2,5 längder och Giel Wielinga landade på fina 1.14,5a/1640 meter på Umåkers isbana. Förstapriset var 35 000 kronor.

En lika stor segercheck vann Johnny Boströms femåring Monbrini, som serverades ett drömlopp av Roger L Berglund. Från andra ytter kunde Monbrini sitta kvar tills knappa 500 kvar då Roger L Berglund styrde ut till attack. Efter en tuff upploppsstrid avgjorde Monbrini med en halv längd till slut på 1.16,6a/1640 meter.

– En mycket fin häst som gillar isbana, sade Roger L Berglund i segerintervjun.

Samma tid som vinnaren hade Jan Lindströms Bamse Å, som höll tappert som tvåa från dödens tillsammans med Mikael Lindqvist.

I det sjätte GS75-loppet vann Christian Månsson med Get Lucky D.E efter mycket slalomkörning på vägen. Initialt hamnade Get Lucky D.E i rygg på ledaren, men efter ett positionsbyte i täten blev det tredje par invändigt efter en bit. Ut på sista bortre långsidan var Get Lucky D.E på väg att hamna i fjärde invändigt då hästen framför mattades och släppte till en lucka, men Månsson var påpasslig och hittade ut i andraspår innan han kom ner i rygg på ledaren runt slutsvängen.

– Otroligt vilket flyt vi hade. Alla gick ut på sista långsidan och då kunde vi smita ut i andraspår och sedan blev det en lucka att gå ner invändigt igen i ingången till sista sväng. Get Lucky D.E var nära galopp 200 kvar och det var först sista 50 som jag vågade släppa av honom, sade Månsson i segerintervjun.

Segertiden för Get Lucky D.E blev 1.17,9a/2140 meter. För Månsson har 2019 börjat med fyra tränarsegrar på fem starter och stallet har redan 105 300 kronor på vinstkontot efter bara två tävlingsdagar.

För Amalia Larsson och hennes kallblod Lill Alfred fortsätter bara segertåget. Lill Alfred vann nu överlägset med sju längder efter att ha ryckt loss i ledningen i slutsvängen. Segertiden blev 1.32,6/2160 meter efter en avslutning på 1.31,1 sista 400.

– Lill Alfred har börjat visa vad han kan och det var kul att åka med idag, sade Amalia i segerintervjun.

På de senaste fem starterna har ekipaget tagit fyra segrar och en andraplats. Den här segern var värd 25 000 kronor och det betyder att Lill Alfred passerade 100 000 kronor i insprungna pengar i sin 14:e start.

Mikael Lindqvist satte dit fyraåringen Kövras So Fant som direkt stack till ledningen och fick en stor ledning. Till slut gick han undan till en bekväm seger med 2,5 längder på 1.20,1a/2140 meter.

– Han har galopperat mycket i voltstart och det är en häst som bara tar i när han kommer till ledningen. Nu blev han ändå lite lat och loj när vi blev ensamma där framme. Jag tror annars att det här bli en riktigt hygglig fyraåring och troligtvis får han en träningsperiod nu, sade Mikael Lindqvist i segerintervjun.